Banner 3
Banner 1
Banner 2
Banner4

Charmat - Martinotti

Výroba sektů metodou Charmat Martinotti je z principu zcela odlišná od tradiční metody. Tzv. Charmatova metoda je rychlejší a levnější. Ke zrychlení výroby a nižším výrobním nákladům dochází díky faktu, že druhotné kvašení probíhá ve velkém nerezovém tanku (tzv. Autoklávu), který je uzpůsoben tlakovému zatížení. Víno obohacené o CO je stáčeno pod tlakem do lahví. Takto vyrobená vína se vyznačují lehkostí a ovocnější chutí, než vína vyrobena tradiční metodou. Metodou Charmat se vyrábějí například italská Prosecca.

Při dodávání této technologie spolupracujeme s italskou firmou Sirio Aliberti. Tlakové nádrže jsou testovány a certifikovány podle norem P.E.D. pro provozní tlak 6,0 bar  a zkušební tlak  9,0 bar.

Výbava autoklávu:

  • duplikátor chlazení
  • vrata 350 x 440 mm
  • analogový nerezový teploměr
  • stáčecí výpust s kulovým ventilem
  • totální výpust s kulovým ventilem
  • vnitřní zařízení pro remontáž s kulovým ventilem
  • bezpečnostní zařízení
  • stavoznak
  • nerezová jímka pro teplotní čidlo
  • válcové výškově stavitelné nohy
  • tepelná izolace

Poptávkový formulář

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů.

© ARSYLINE 2019
Upozornění
Zavřít